Polévka vegetariánský boršč

07.02.2013 10:54

 

cibule 60g

celer 100g

mrkev 100g

kořen petržele 100g

červená řepa 100g

kyselé zelí 100g

brambory 100g

olej 50g

bobkový list 1 ks

mletá paprika 1 lžička

bazalka 1/2 lžičky

sůl

kysaná smetana 2 lžičky

ocet

 

Technologický postup:

Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostičky a podusíme na oleji. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme:mrkev na kolečka, petržel na hranolky, zelí na nudličky. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zapražíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vkládáme zeleninu. Vše povaříme a přidáme bobkový list, bazalku, dochutíme solí popř. octem a necháme ještě rozležet. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou a lžičkou kysané smetany.