Polévka vegetariánský boršč
07.02.2013 10:54
cibule 60g
celer 100g
mrkev 100g
kořen petržele 100g
červená řepa 100g
kyselé zelí 100g
brambory 100g
olej 50g
bobkový list 1 ks
mletá paprika 1 lžička
bazalka 1/2 lžičky
sůl
kysaná smetana 2 lžičky
ocet
Technologický postup:
Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostičky a podusíme na oleji. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme:mrkev na kolečka, petržel na hranolky, zelí na nudličky. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zapražíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vkládáme zeleninu. Vše povaříme a přidáme bobkový list, bazalku, dochutíme solí popř. octem a necháme ještě rozležet. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou a lžičkou kysané smetany.
