Pikantní tofu pomazánka s Moravankou
Pikantní tofu pomazánka s Moravankou
Ingredience
1 balení tofu (asi 180 g, marinované nebo uzené)
1 sklenička Moravanky (Pikantní nakládaná zeleninová směs, 170 g pevného podílu)
3 vejce uvařená na tvrdo
2 lžíce olivového oleje
1 lahůdková cibulka (lze vynechat)
Na dochucení sůl, pepř, lžička hořčice
Postup:
Skleničku Moravanky vyklopím do sítka a nechám ji důkladně odkapat.
Pokud je v ní celá feferonka, tak ji někdy
vyndám ven, nebo z ní vyndám zrníčka.
Tofu rozmixuji do hladka tyčovým mixérem
spolu se dvěma lžícemi olivového oleje.
Předem uvařená vejce na tvrdo oloupu a
nasekám na drobné kostičky nebo nastrouhám na hrubo.
Moravanku bez jakékoliv tekutiny posekám
na drobno nebo ji rozsekám v malém robotu.
Teď už vše jen smíchám dohromady a dochutím.
Tofu hmotu spojím s Moravankou, vejci,
když chci, přidám ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku.
Chuť doladím lžičkou hořčice, solí a pepřem.
Když dávám pomazánku na jednohubky,
vylepším ji pro barvu ještě lžící ajvaru.